Theater Thot


18.00-18.30 / 19.45-20.30 / 21.30-22.15

 

Gedurende de ombouw van de hoofdacts op het hoofdpodium vermaakt Theater Thot en zijn muzikale vrienden je vanuit de Praght Bier Bar met een theatrale voorstelling. Ondertussen tappen ze ook nog de heerlijkste speciaalbieren van Praght.

Informatiestands


18.00-23.00


Dit jaar tref je op het WijLand Festival informatieve stands (met leuke doe-dingen voor de kids) van de gemeentelijke werkgroep Fairtrade, Stichting participatie Wisentbos en het collectief Bewust Dronten.

Cirque Moustache


18.30-20.00


De klassieke uitstraling van Cirque Mousta- che verleidt je om in een andere wereld te stappen. Vanaf het galmende ‘hooggeëerd publiek’ van de directeur vergeet je voor een moment alles buiten de tent om je over te geven aan een wereld vol sterke mannen, beeldschone koorddanseressen en ouderwets grappige clowns. Hoewel de sfeer je mee- neemt naar vroeger tijden, zijn de voorstel- lingen modern. De voorstellingen zijn zonder dieren en geschikt vanaf 2 jaar.

Koop hier je tickets voor deze voorstelling 

(link opent in nieuw venster)

Meijers & Talens


19.45-20.30 / 21.30-22.15


In deze sfeervolle voorstelling komen de verhalen in de liedjes van Egbert Meyers en de teksten van Gert Talens samen. Verhalen om ontspannen naar te luisteren, om bij weg te dromen of om over na te denken. Verhalen ook die een spiegel voorhouden. Verhalen over alledaagse dingen, soms met een kwink- slag, maar immer met de blik op de toekomst. Geniet mee van de taal, muziek en deze twee authentieke vertellers

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

 

22.15-23.30


Dit voorjaar brachten Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit. Naast enkele klassiekers uit het genre, spelen ze vooral eigen, speciaal voor dit project geschreven nummers. Op het Amsterdamse Americana-festival “Once in a Blue Moon” deden ze samen al een voorproef- je, en dat smaakte naar méér! Het dak ging van de tent! Intussen zijn ze ook in Paradiso en tijdens het EuroSonic/Noorderslag festival in Groningen al enorm enthousiast ontvangen door zowel de bluegrass/roots-fanaten en de die-hard Knol-heads, als de ‘nietsvermoe- dende’ festivalbezoeker. Ook de pers heeft zich inmiddels uiterst lovend uitgelaten over dit gezelschap. Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen; nu al een classic combination!

De Wonderkamer


18.00-22.00


Lange dag op het festival? Vermoeid lijf? Even nieuwe energie opdoen? De festival massage zorgt ervoor dat je weer verder kunt. Naar wens wordt er wel of geen olie gebruikt en kan de massage met of zonder kleren. Na deze massage voel je je weer ontspannen en is je energielevel weer aangevuld! Energeti- sche ontspanningsmassage van een half uur.

Silent Disco


19.30-00.00


Ga helemaal los in de Silent Disco van het WijLand Festival. Je hebt de keuze uit ver- schillende DJ-s die tegelijkertijd draaien.

Tolls


19.15-19.45


Tolls is een interessante verrassing die de aandacht van zijn publiek weet te pakken. Luistermuziek met folk, indie en pop-invloe- den. Tolls werd door Freesonica geselecteerd,speelde met Popronde en behaalde de finalevan de Grote Prijs van Nederland.

Poëzie & Proza


19.45-20.30 / 21.30-22.15


Dichter Martijn Nijdeken verzorgt het literaire gedeelte van het festival. In de sfeervolle Bio- con draagt hij en zijn gezelschap gedichten voor en werkt terplekke aan nieuw materiaal.

Foodtrucks

 

18.00-00.00


We hebben weer een fijne selectie aan food-trucks voor je weten te vinden. Je treft het overzicht hier.

Menukaart online

 

We hebben ook een menukaart met alle etens- en drinkwaren gemaakt. Zo heb je in 1 oogopslag het overzicht aan mogelijkheden. Je bekijkt hem hier, link opent in nieuw venster (pdf). 

De Festivalkapper


18.00-22.00


Moest je je weer haasten? Schoot je haarver- zorging erbij in? Wil jij wel eens wat anders? Het maakt nu allemaal niets meer uit, de festival-kapper maakt er weer iets moois van! Voor je het weet sta jij te shinen met je nieuwe kapsel op het festivalterrein.

Alexandra Alden


18.30-19.00

 

Programma wijziging:
Alexandra Alten wordt op vrijdag 5 juli om 18.30 uur vervangen door Melle. Alexandra is jurylid van Idols op Malta en moet vanwege televisieopnames haar Europese tour wijzigen. We hebben in Melle een mooie vervanger gevonden. Melle's muziek is puur en down to earth, met een repertoire van emotionele, kleine songs tot explosievere uptempo stukken.

Roel C. Verburg


19.45-20.30 / 21.30-22.15


Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door. Hij speelt naast avondvul- lende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concert- zalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands.

Small Time Crooks


20.30-21.30


Small Time Crooks is een old-timey skiffleband met een ruig charakter. Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek. Op straat, in clubs maar ook op festivals zijn de vier heren, altijd netjes inpak, voorzien van heupflessen en bergen vansigaretten steeds vaker terug vinden. Small Time Crooks waren al eerder te bezichtigen op Lowlands, Paaspop en de betere BBQ’s.

Blokkenschema's

 

18.00-00.00

 

In een oogopslag het programma per dag(-deel) bekijken, download dan snel de blokkenschema's:

 

Productie 

XL De Ateliers

De Amstel 58

8253 PC  Dronten

 

info@xldeateliers.nl   l   www.xldeateliers.nl

  • Instagram