cirkels4.png
cirkels4.png
Lake Michigan Press.jpg
Lake Michigan


21.00-22.00 - Hoofdpodium

 

Geïnspireerd door Zac Brown Band, Jason Isbell & Kacey Musgraves neemt Lake Michigan met een rugzak vol liedjes hun plek in de Americana scene. De samenzang verrijkt de verhalende teksten die met volle overtuiging worden gebracht. Verwacht een vintage sound met popelementen die live met veel speelplezier over wordt gebracht

StringcasterVierkant.jpg
Stringcaster


19.30-20.30 - Hoofdpodium

Vijf mannen met snaarinstrumenten en een mondharmonica. Doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, irish folk en country. Staan al jaren op podia in binnen en buitenland en speelden o.a. samen met James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider.

praght_wijlander.jpg
Praght Speciaalbier

 

18.00-00.00 - Terrein

 

De kwaliteit van het heerlijke ambachtelijke speciaal bier van Brouwerij Praght staat al 12 jaar voor eerlijke en pure ingrediënten veelal afkomstig uit de streek. Zoals poldergraan, polderrogge, maar ook hoppen uit eigen tuin doen mee.  Met het ruime assortiment van verschillende bieren is er voor iedere bierliefhebber een speciaalbier naar zijn of haar smaak.

fabiana_edited.jpg
Fabiana Dammers


18.30-19.00 - Hoofdpodium

 

Folky popsongs met inhoud, ofwel "Fabfolk”, en een dijk van een stem kenmerken Fabiana. De singer-songwriter trad reeds op in voorprogramma’s van o.a. Beth Hart, Sabrina Starke en Van Dik Hout en stond zelf o.a. al in Paradiso, de Melkweg, de Oosterpoort en op het Folkwoods festival.

Sanjeevani Hendriks Totaal HR.jpg
Sanjeevani Hendriks


18.00-18.30 & 20.30-21.00 - Cabaret Container

Sanjeevani speelt met SANJEEVANI. Is het nou toeval dat de naam van haar programma ook haar eigen naam is? Bijna wel, maar net niet, want Sanjeevani neemt de betekenis van het woord niet met een dik busje Himalayazout. Zelfs niet met een korrel. Een mythe die instort kun je haast zeggen.

Broodje kip
Tosti & Salads

 

18.00-00.00 - Terrein

 

Een boterham, gevolgd door een plak kaas en ham, met nog een boterham bovenop: de klassieke tosti is een gouwe ouwe. Maar tosti’s kunnen veel spannender gemaakt worden. Aangevuld met heerlijke verse salades. Ook vegetarisch!

barista.jpg
Flying Barista

 

18.00-00.00 - Terrein

 

Als gecertificeerd Master Barista zet de Flying Barista met passie verse kwaliteitskoffie en -thee op locatie. Koffie en thee wordt met de hand gezet en alle producten die gebruikt worden behoren tot de beste in hun klasse. Espresso, doppio, americano, cappuccino, flat white, latte macchiato & meerdere soorten thee met lekkernijen.

Handkerchief+band+press+Swen+Blikman_med
Handkerchief


22.30-23.30 - Hoofdpodium

Het Belgische Handkerchief is een muzikaal collectief rond Christof Annaert. De muziek kan omschreven worden als een mix van surf, gypsy, Blues, Ska, Rumba, Calypso, Folk.  Live is Handkerchief een feest en een belevenis. Voortgestuwd door 3 blazers weten ze elke zaal zowel aan het dansen te zetten als te ontroeren. 

Roel C Verburg 1 - Maikel Thijssen Photo
Roel C. Verburg


19.00.19.30 &  22.00-22.30 - Cabaret Container

Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek. Iedere vrijdagochtend kun je Roel horen bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica. Op TV trad hij oa op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal  en in Padoem Patsss. Hij speelde twee avondvullende theatertournees en speelde meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. 

rubthesausage.png
Rub the Sausage

 

18.00-00.00 - Terrein

 

Rub the Sausage...We like a good rub... Come try our seared burgers and perfect slow cooked A-Class meat.

Twee bbq fanaten die op een gegeven moment het idee kregen om ook anderen van die heerlijke gerechten te laten proeven! Rub the Sausage was geboren.  

IMG_2435klein_edited.jpg
Op de bank

 

18.30-21.30 - Terrein

 

Neem tijd voor een goed gesprek! Zomaar, tussendoor, is er op het festivalterrein een plek om met iemand die je niet kent een goed gesprek te voeren. Er staat een bank en een rad met woorden als: kiezen, grenzen, stilte, luiheid en vrijheid. Jij draait aan het rad en het woord waar de pijl op wijst is het onderwerp van gesprek. Laat je verrassen!

ericborrias.jpg
Eric Borrias


20.30-21.00 & 22.00-22.30 - Theater Container

Eric Borrias is een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Vorig jaar vermaakte hij kinderen onder de bomen, dit keer ont- vangt hij volwassenen in de Theater Container (Theacon). En of zijn verhalen zwart en duis- ter zijn of licht en luchtig? Dat weet je maar nooit bij deze meesterverteller.

IMG_1352.jpg
Poëzie & Proza


18.00, 19.00, 20.30 & 22.00 - Literatuur Container


Dichters Martijn Nijdeken en Thomas Gerla verzorgen het literaire gedeelte van het festival. In de sfeervolle Literatuur Container  dragen zij en hun gezelschap gedichten en korte verhalen voor. 

Ook voordragen? dat kan, stuur een mail naar lit@wijlandfestival.nl

IMG_6164.jpg
De Festivalkapper


18.00-22.00 - Terrein


Moest je je weer haasten? Schoot je haarver- zorging erbij in? Wil jij wel eens wat anders? Het maakt nu allemaal niets meer uit, de festival-kapper maakt er weer iets moois van! Voor je het weet sta jij te shinen met je nieuwe kapsel op het festivalterrein.

wokmobiel.jpg
Chop Chop

 

18.00-00.00 - Terrein

 

Wok dishes, Asian snacks, Pasta (bolognese, penne, pesto). Met passie & fun ontstaan de meeste heerlijke gerechten! Gerechten worden bereid met biologische kromme groenten, welke onder klasse 2 vallen. Dit komt doordat ze krom zijn of een kleine beschadiging hebben. Deze groenten worden vaak gebruikt voor dierenvoedselverwerking, de kwaliteit en smaak zijn exact hetzelfde.

silendisco_open.jpg
Silent Disco


18.00-21.00 - Vrije inloop (1 muntje)


Ga helemaal los in de Silent Disco van het WijLand Festival. Je hebt de keuze uit verschillende DJ-s die tegelijkertijd draaien.

massage.jpg
De Wonderkamer


18.00-22.00 - Terrein


Lange dag op het festival? Vermoeid lijf? Even nieuwe energie opdoen? De festival massage zorgt ervoor dat je weer verder kunt. Naar wens wordt er wel of geen olie gebruikt en kan de massage met of zonder kleren. Na deze massage voel je je weer ontspannen en is je energielevel weer aangevuld! Energeti- sche ontspanningsmassage van een half uur.

gery.png
Gery Groot Zwaaftink


18.00-18.30 & 19.00-19.30 - Theater Container

Met hart en ziel is Gery muzikant, troubadour en verhalen-verteller. Hij vertelt en speelt de verhalen voor volwassenen en kinderen en zingt zelfgeschreven liedjes, waarbij Gery zichzelf begeleidt op gitaar.

IMG_1382.jpg
Back to the 80's

 

23.00-02.00 - Silent Disco 25+


Beatrix is koningin, Philips verovert de wereld met de CD, de magnetron wordt geïntroduceerd en onderweg muziek luisteren doe je via de de walkman. MTV bepaalt het populaire beeld, matjes bij de mannen en Cyndi Lauper en Madonna inspireren de dames. Back to the 80's dus tijdens deze Silent Disco voor (oudere) jongeren vanaf 25 jaar.  Entreekaarten a € 7,50 online of ter plekke bij de kassa (indien voorradig). 

xl-friet.jpg
XL Friet

 

18.00-00.00 - Terrein

 

Fijne overheerlijke vers bereide friet met goede sauzen, dat is in een puntzak wat XL Friet meebrengt naar het WijLand Festival.

Pofferdory.jpg
Pofferdory Central

 

18.00-00.00 - Terrein

 

POFFERDORY...  met zorg bereid. En dat proef je!’ ''Vanuit Pofferdory`s Hippe Foodtruck, Tijd voor Poffertjes.. serveren wij, louter overheerlijke luchtige, in Bio Ghee gebakken Poffertjes, Eerlijk en Zacht van Smaak. Daarnaast biedt Pofferdory een fijne selectie aan ijs. 

cirkels4.png
cirkels4.png