MIDWINTER FESTIVAL

Onder de noemer Midwinterfestival organiseren we een eerste preview moment in het Wisentbos. Deze avond bieden we een kijkje op het programma in juli, maar laten we ook de mogelijkheden voor een volwaardig winterfestival in Dronten zien. 

Zaterdag 7 januari 2017

Deze avond bieden we een kijkje op het programma in juli, maar laten we ook de mogelijkheden voor een volwaardig winterfestival in Dronten zien. Eea. wordt omlijst door gastsprekers, muziek, theater, een knapperend kampvuur en een lekkere winter-bbq.

 

Het volledige programma (ovb):

 • 17.00-18.00   Buurtbijeenkomst WijLand

 • 18.00-20.00   Argentijnse Winter BBQ 

 • 18.00-21.30   Lichtjespad SBB

 • 18.00-22.00   Marshmallows roosteren

 • 18.00-22.00   Stokbroodjes bakken op kampvuur

 • 18.00-22.00   Clover Bluegrass Boys

 • 20.00-21.00   Theatervoorstelling Noorderlicht

Entree: Gratis / naar waardering is een gift te geven.

BBQ : € 15,- pp aanmelden bbq@wijlandfestival.nl.

Locatie: Wisentbos - Dronten

Parkeren: Gratis bij hoofdingang

Bijzonderheden: Neem warme kleding mee.

Clover Bluegrass Boys

De Clover Bluegrass Boys zijn al meer dan 25 jaar actief in de Nederlandse Bluegrass-scene. De spil van de band wordt gevormd door de gebroeders Henk en Peter van Klaveren. 

Clover Bluegrass Boys schrijven zelf de songs, maar ook bluegrass klassiekers, fiddle deunen, uit de tijd van de Ierse pioniers en verrassende covers van country -, rock -, pop en soulhits staan op het program. De Clover Bluegrass Boys zijn inmiddels tot ver over de grenzen bekend. Ze traden diverse malen op voor radio en televisie.

 

Maar het leukste vinden de mannen van The Clover Bluegrass Boys nog steeds de live optredens. Hier komen de Clover Bluegrass Boys met hun aanstekelijke mix van met humor gebrachte teksten en instrumentale virtuositeit het best tot hun recht.

Voor de kids

Kinderen in alle leeftijden zijn uiteraard van harte welkom, voor hen hebben we deeg om zelf stokbroodjes te bakken boven het vuur. Ook hebben we een grote voorraad marshmallows voor hen ingekocht. Smullen maar...

Ook leuk is om het lichtjespad te lopen. Dwars door het Wisentbos hebben we een verlichte route aangelegd. Kom genieten van de mystiek en duisternis van het donkere Wisentbos. 

Voorstelling Noorderlicht

Maarten Bootsma van Theater Thot schrijft speciaal voor deze avond een mooie wintervertelling. De voorstelling wordt ondersteund door live-muziek en speciale effecten van Love4lasers. De entree is ook voor dit onderdeel gratis.

Winter BBQ

Vanaf 18.00 uur steken we de bbq aan en kun je genieten van een heerlijke Argentijnse winter bbq bereid door Boer Kok & Niek van der Vlis
Wil je deelnemen aan de Argentijnse winter bbq, geef je dan snel op via bbq@wijlandfestival.nl. De kosten 
bedragen € 15,- pp

Buurtbijeenkomst WijLand

Voorafgaand organiseert Stichting het Wisentbos een bijeenkomst van buurtbewoners in het WijLand-gebied. Deze bijeenkomst is enkel toegankelijk op uitnodiging. 

Love4lasers

Love4lasers verraste het publiek al tijdens de eerste editie van het WijLand Festival met hun fantastische lasershow. Vanavond zijn ze ook weer van de partij. Ze voorzien de voorstelling van spectaculaire effecten. 

Lichtjespad

Vanaf 18.00 uur kun je komen genieten van de mystiek en duisternis van het donkere Wisentbos. Volg de verlichte lantaarns op je route en dwaal door het bos. Deze activiteit word je aangeboden door Staatsbosbeheer.

 • Doorlopende start tussen 18.00 en 21.30 uur

 • Afstand: 3 km 

 • Kinderen enkel onder begeleiding

 • De route gaat in het donker over onverharde paden en is daarmee niet toegankelijk voor mindervaliden

 • Honden toegestaan, mits aangelijnd

 • Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan

Help mee!

Voor het welslagen van deze avond doen we een beroep op vrijwilligers. Wil je ook meehelpen aan een van de leukste festivals van Flevoland? Stuur dan een mail naar crew@wijlandfestival.nl

Sponsoren en partners